Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výborný recept na domáce chrumkavé rožky

reklama:
rožky
Výborný recept na domáce chrumkavé rožky Foto: www.freepik.com

Objavte tajomstvo dokonalých domácich rohlíkov, ktoré obohatia váš stôl o chrumkavú pochúťku. S naším podrobným návodom na prípravu těsta, formovanie a pečenie si môžete vychutnať vôňu čerstvo upečených rohlíkov priamo z vašej kuchyne. Pridávame exkluzívne tipy na to, ako dosiahnuť dokonalú textúru a chuť, ktorá zaujme každého.

Ingrediencie:

  • 1 kg polohrubej múky
  • 2 lyžice kryštálového cukru
  • 4 lyžičky sušeného droždia
  • 7 lyžíc oleja
  • štipka soli
  • 700 ml vlažnej vody
  • 250 g mäkkého masla
  • 1 ks vajcia na potretie
  • semienka na posypanie

Príprava cesta:

  1. Vo veľkej mise zmiešajte 1 kg polohrubej múky, 2 lyžice kryštálového cukru, 4 lyžičky sušeného droždia, 7 lyžíc oleja a pridajte štipku soli.
  2. Postupne prilievajte 700 ml vlažnej vody a dôkladne premiešajte, kým nedosiahnete hladké cesto.
  3. Misku zakryte a nechajte cesto kysnúť na teplom mieste približne 1 hodinu.
rožky
Výborný recept na domáce chrumkavé rožkyFoto: depositphotos.com

Formovanie rožkov:

  1. Vykysnuté cesto vyklopte na pracovnú dosku a rozvaľkajte do kruhového tvaru.
  2. Cesto rozrežte na menšie trojuholníky.
  3. Každý trojuholník potrite mäkkým maslom a zrolujte od širšej časti ku užšej, čím vytvoríte rožky.
  4. Položte rožky na plech s papierom na pečenie.

Posypanie a pečenie:

  1. Rozšľahajte vajce a potrite ním pripravené rožky.
  2. Posypte rožky rôznymi semienkami podľa vašej preferencie.
  3. Pečte v predhriatej rúre na 200 stupňov, kým rožky nezískajú zlatú farbu.
  • Pre ešte krehkejšie a voňavejšie rožky, pridajte do cesta lyžicu medu alebo vanilkového extraktu.
  • Aby boli rožky krásne lesklé, môžete ich pred pečením potrieť aj zmesou vody a cukru.
  • Experimentujte s rôznymi druhmi semienok, ako sú sezam, mak, alebo slnečnicové semienka, pre rozmanitú chuť a textúru.
reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 7. februára 2024

Som milovníčka dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.