Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Výborné dukátové buchtičky s vanilkovým krémom

reklama:
Výborné dukátové buchtičky s vanilkovým krémom
Výborné dukátové buchtičky s vanilkovým krémom Foto: depositphotos.com

Žiadny puding s gumovými buchtami ako zo školskej jedálne. Toto sú vynikajúce kysnuté buchtičky s krémom z vanilky a rumu. Možno budú úplne rovnaké ako tie od vašej babičky. Vydajte sa s nami na sladkú nostalgickú cestu.

Ingrediencie pre:
4 porcie
Buchtičky

350 g hladkej múky
18 g droždia
50 g masla
30 g masla na pomazanie
150 ml mlieka
60 g cukru
1 štipka soli
1/2 lyžičky citrónovej kôry

Omáčka

4 ks žĺtkov
250 ml 33% smotany na šľahanie
1 balíček vanilkového cukru
1 ks vanilkového struku
1 lyžica rumu

Považujete buchtičky s vanilkovým krémom a so šodó za jeden a ten istý recept? Nie je tomu tak. Vanilkový, ako už názov napovedá, by mal obsahovať vanilkový struk a treba aj trochu rumu. Šodó sa však zásadne pripravuje z bieleho vína. Tentokrát sa ale zameriame na vanilkový variant.

Postup
01.

Z droždia, cukru a vlažného mlieka si pripravte kvások. Ostatné suroviny zmiešajte, pridajte vzídený kvások a vypracujte hladké cesto.
02.

Cesto poprášte múkou a nechajte približne 1 hodinu kysnúť na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem. Z vykysnutého cesta vytvorte guličky, ktoré klaďte jednu vedľa druhej do maslom vymasteného pekáča a pečte dozlatista pri 180-200 ° C asi 30-45 minút.

TIP: Upečené buchtičky pomažte teplou zmesou rozpusteného masla a rumu. Buchtičky budú nádherne voňať a zostanú vláčne.

03.

Keď sa buchtičky pečú, pripravte krém. Na miernom plameni zohrejte smotanu s vanilkovým cukrom a luskom a pomaly vmiešajte žĺtkovú emulziu – vo vodnom kúpeli rozmiešané žĺtky. Ku koncu pridajte rum a nechajte vyvariť. Rumu samozrejme môžete dať viac, záleží na vašej chuti.
04.

Dukátové buchtičky servírujte s krémom a môžete pridať ešte čerstvé ovocie a mätu.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 21. marca 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.