- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Recept na Zelený štvrtok. Špenátová vegetariánska plnka
Recept na Zelený štvrtok. Špenátová vegetariánska plnka
S príchodom jarnej sezóny a veľkonočných sviatkov mnohí z nás hľadajú alternatívy k tradičným pokrmom. Ak ste vegetarián alebo len chcete vyskúšať niečo nové a zdravé, ponúkame vám skvelú alternatívu klasických veľkonočných plniek. Objavte s nami recept na jarnú špenátovú plnku, ideálnu na Zelený štvrtok či akýkoľvek iný deň.
Ak patríte medzi tých, ktorí uprednostňujú rastlinnú stravu, alebo len chcete na Veľkú noc vyskúšať niečo iné ako masové jedlá, máme pre vás skvelú správu. Ponúkame unikátnu vegetariánsku verziu veľkonočnej plnky, ktorá sa perfektne hodí do jarného obdobia. Naša špenátová plnka je nielen chutná, ale aj plná zdravia. A čo viac, môžete si ju dopriať už na Zelený štvrtok, keď podľa ľudovej tradície patrí k stolu jedlo zelené.
Veľkonočná plnka prichádza v nespočetných variáciách, takže je len na vás, ktorú si zvolíte. Ak nie ste priaznivci tej klasickej s údeným, nemusíte zúfať. Vyskúšajte našu verziu so špenátom, ktorá prináša nielen nové chute, ale aj dve variácie.
Klasická plnka so špenátom
Suroviny:
- 500 g mrazeného špenátu
- 1 ks cibuľa
- 4 ks starších rožkov
- 3 ks vajcia
- 100 ml smotany
- 1 polievková lyžica masla
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 4 strúčiky cesnaku
- strúhanka
- korenie, soľ
Postup:
- Na oleji speníme nasekanú cibuľu, pridáme špenát, podusíme, osolíme a okoreníme..
- Rožky nakrájame na menšie kocky, pridáme vajcia, smotanu, rozpustené maslo a zmes dochutíme soľou, čiernym korením a drveným cesnakom.
- Zmes rozložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej formy a pri 180 °C upečieme dozlatista.