Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Olomoucké syrečky. 5 dôvodov, prečo by ste im mali prísť na chuť. Nevoňajú, ale sú zdravé

reklama:
olomoucké syrečky
Olomoucké syrečky. 5 dôvodov, prečo by ste im mali prísť na chuť. Nevoňajú, ale sú zdravé Foto: depositphotos.com

Objavte tajomstvá olomouckých syrov, tradičnej českej pochúťky s bohatou históriou a výnimočnými zdravotnými prínosmi. Či už patríte medzi ich fanúšikov alebo skeptikov, zistite, prečo by ste ich mali zaradiť do svojho jedálnička.

Očarujúce olomoucké syry: Tradičná lahôdka, ktorá dobýja svet

Odkedy sa v 15. storočí v Lošticích začali vyrábať olomoucké syry, známe tiež ako syrečky, stali sa neoddeliteľnou súčasťou českej kuchyne. Táto pochúťka, vyrábaná z odtučneného tvarohu a zrejúca v chlade až 12 mesiacov, predstavuje nielen skvelý spôsob, ako využiť prebytočné mlieko, ale aj zdroj energie a dokonca historické platidlo.

Prečo by ste mali pravidelne konzumovať olomoucké syry?

  1. Proteínová bomba: S 28 gramami bielkovín na 100 gramov produktu prekonávajú olomoucké syry mnohé mäsové výrobky a sú zásadné pre zdravie a udržanie telesnej hmotnosti.
  2. Minimum tuku: Ideálna voľba pre redukčné diéty s iba 0,5 g tuku na 100 g, vhodná aj pre ľudí s vysokým cholesterolom.
  3. Bez chemikálií: Vyrobené výhradne z tvarohu a soli, bez akýchkoľvek umelých prísad.
  4. Vápnik pre kosti: Pravidelnou konzumáciou podporíte zdravie kostí a vyhnete sa riziku osteoporózy.
  5. Pozitívny vplyv na náladu a spánok: Ako zdroj aminokyseliny tryptofan, pomáhajú zlepšiť duševnú rovnováhu a kvalitu spánku.
syr
Olomoucké syrečky. 5 dôvodov, prečo by ste im mali prísť na chuť. Nevoňajú, ale sú zdravéFoto: www.freepik.com

Recept na neodolateľné olomoucké syry:

Suroviny:

  • 8 kúskov olomouckých syrov
  • 8 plátkov salámy
  • 1 vajce
  • hladká múka
  • strúhanka
  • olej na smaženie

Postup:

Medzi dve polovice syru vložte plátok salámy, zafixujte špáradielkom, obaľte v trojobale a usmažte dozlata. Podávajte s obľúbenou prílohou – či už sú to zemiaky, kaša, hranolky alebo čokoľvek iné.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 5. februára 2024

Som milovníčka dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o., SITA Slovenská tlačová agentúra a.s. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.