Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Klasický výborný tvarohový baránok

reklama:
Klasický výborný tvarohový baránok
Klasický výborný tvarohový baránok Foto: depositphotos.com

Na Veľkú noc sa tradične pečú sladké dobroty. Baránok je klasika a rozhodne by počas sviatkov jari nemal chýbať na vašom stole! A dnes sa zameriame na baránka s tvarohom.

Ingrediencie pre:
1 baránka
Baránok

250 g polohrubej múky
250 g cukru krupica
250 g masla
1 ks kypriaceho prášku do pečiva
3 ks vajcia
250 g mäkkého tvarohu
50 g muškátového orieška
1 kúsok masla
2 lyžice hrubej múky

Zdobenie

1 lyžica cukru múčka
3 ks hrozienok

Postup
01.

V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, cukor a oriešky a premiešajte. Potom pridajte maslo, tri celé vajcia aj tvaroh, prípadne kypriaci prášok a vyšľahajte hladké tekuté cesto.

02.

Zmes nalejte do vymastenej a vysypanej formy na baránka (v prípade, že máte silikónovú, môžete túto procedúru vynechať) a dajte piecť do rozohriatej rúry na 180 ° C na zhruba 40 minút.
03.

Baránok by mal byť na povrchu krásne zlatistý a špajle by po pichnutí do najvyššieho bodu baránka mala byť suchá. Až baránok vychladne, opatrne ho vyklopte, pocukrujte a ľubovoľne dozdobte hrozienkami alebo lentilkami.

Zdroj: www.prozeny.cz

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Monika Rybárová
Autor Dátum 22. marca 2024

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.