- Zivotsdetmi
- Články
- Voľný čas
- Klasický výborný tvarohový baránok
Klasický výborný tvarohový baránok
Na Veľkú noc sa tradične pečú sladké dobroty. Baránok je klasika a rozhodne by počas sviatkov jari nemal chýbať na vašom stole! A dnes sa zameriame na baránka s tvarohom.
Ingrediencie pre:
1 baránka
Baránok
250 g polohrubej múky
250 g cukru krupica
250 g masla
1 ks kypriaceho prášku do pečiva
3 ks vajcia
250 g mäkkého tvarohu
50 g muškátového orieška
1 kúsok masla
2 lyžice hrubej múky
Zdobenie
1 lyžica cukru múčka
3 ks hrozienok
Postup
01.
V miske zmiešajte múku, kypriaci prášok, cukor a oriešky a premiešajte. Potom pridajte maslo, tri celé vajcia aj tvaroh, prípadne kypriaci prášok a vyšľahajte hladké tekuté cesto.
02.
Zmes nalejte do vymastenej a vysypanej formy na baránka (v prípade, že máte silikónovú, môžete túto procedúru vynechať) a dajte piecť do rozohriatej rúry na 180 ° C na zhruba 40 minút.
03.
Baránok by mal byť na povrchu krásne zlatistý a špajle by po pichnutí do najvyššieho bodu baránka mala byť suchá. Až baránok vychladne, opatrne ho vyklopte, pocukrujte a ľubovoľne dozdobte hrozienkami alebo lentilkami.
Zdroj: www.prozeny.cz