Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Efektívne varenie: Staňte sa profíkom v kuchyni vďaka týmto trikom

reklama:
Efektívne varenie: Staňte sa profíkom v kuchyni vďaka týmto trikom

Na to, aby ste ohúrili svojim kulinárskym umením nemusíte byť majster šéfkuchár! Zázraky v kuchyni dokážete vytvoriť aj bez výnimočných zručností, či dokonca s minimom času. Doprajte sebe i svojim najbližším zdravé a chutné jedlo rýchlo a za pár drobných. Prinášame vám inšpiráciu, ako na to.

Hravo ozdobte koláč

Chcete ohúriť návštevu pekne vyzdobeným dezertom, ale neviete si poradiť s dizajnom? Jedinečný vzhľad dosiahnete aj bez náročného vytvárania marcipánových kvietkov. Stačí vám na to práškový cukor a akákoľvek formička, ktorá vám pomôže vytvoriť pekný vzor na vrchole torty.

Ovocie nakrájate ako nič

Ak pripravujete ovocnú misu a chcete, aby vyzerala čo najdokonalejšie, použite jednoduchý trik. Krájač vajec urobí všetko umenie za vás. V momente budete mať pripravené krásne, symetrické kúsky šťavnatého ovocia bez použitia pravítka, či super ostrého noža.

Foto: DaveHax

Omeletu zvládnete urobiť aj v mikrovlnke

Ste milovníčkou vajíčok, ale dýchať výpary nad sporákom nie je nič pre vás? Na prípravu výbornej omelety vám postačí mikrovlnná rúra. Vajíčka rozbite do väčšej šálky, pridajte mlieko a po rozšľahaní na minútku vložte do mikrovlnky. Následne dochuťte šunkou, syrom či zeleninou a dajte variť, až kým vajíčka nie sú dobre urobené. Na záver len osoľte a okoreňte a výdatné raňajky sú hotové.

Foto:TipHero

Tvrdé maslo vyvaľkajte

Zabudli ste vytiahnuť maslo z chladničky a nemáte čas čakať kým zmäkne? Aj na toto existuje jednoduché riešenie. Urýchliť proces mäknutia môžete tým, že maslo vložíte medzi dva kúsky plastového obalu a “vyvaľkáte ho”.

Domáce ravioly vyčarujte za pár minút

Základom tohto triku je obyčajná formička na výrobu ľadových kociek. Do tej natlačíte cesto a jednnotlivé otvory vyplníte vopred pripravenou zmesou (napríklad špenátovo-syrovou). Následne prekryjete ďalším plátom cesta a necháte zamraziť, aby vaše cestoviny boli pripravenné poputovať rovno do hrnca.

Foto: Blossom

Staňte sa palacinkovou kráľovnou

Ak neznášate robiť túto obľúbenú detskú pochúťku pre neporiadok, ktorý vždy nastane po nalievaní cesta na panvicu, zmeníme váš pohľad na vec. Odložte si starú fľašu od kečupu či dresingu, poriadne vyčistite a dajte jej nový zmysel. Palacinkové cesto skončí presne tam, kde potrebujete, a ešte mu dodáte aj tvar, aký si želáte.

Zamrazte si zvyšok vína

Ostalo vám otvorené víno, ale vy už nemáte naň chuť? Nalejte ho do ľadových formičiek a šupnite do mrazáku. Pri najbližšom varení omáčky vám príde ako vhod, že nemusíte otvárať novú fľašu!

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 6. júna 2023Zdroj tiphero.com

Som milovníkom dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.