Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Ak chcete schudnúť, vyskúšajte diétu s vývarom. Tuky sa rozpustia

reklama:
chudnutie
Ak chcete schudnúť, vyskúšajte diétu s vývarom. Tuky sa rozpustia Foto: www.freepik.com

Ak sa vyhýbate polievkam z obavy, že by ste po nich mohli priberať, možno robíte veľkú chybu. Nová diéta založená na konzumácii vývarov dokazuje, že polievky môžu byť vaším spojencom v boji s nadbytočnými kilogramami, a to bez ohrozenia zdravia a s bonusom v podobe krásnejšej pokožky. Ako teda na to?

Výhody polievok často prehliadame, no moderná vývarová diéta otvára oči. Nie je pravda, že polievky sú nevhodné pre ľudí snažiacich sa o redukciu váhy. Naopak, existuje špecifický spôsob, ako vďaka nim môžete za tri týždne stratiť až tri kilogramy, a to vďaka nízkokalorickému, no výživnému vývaru, ktorý môžete jesť takmer bez obmedzení.

Ako pripraviť zdravý vývar?

Najprv je dôležité vedieť, že pripraviť zdravý vývar nevyžaduje žiadne špeciálne ingrediencie alebo návštevu veľkých supermarketov. Stačí vám menší obchod alebo dokonca dedinská predajňa. Tento vývar by mal byť na vašom jedálnom lístku dva dni v týždni, pričom je kľúčové, aby tieto dni neboli bezprostredne za sebou. Či už uprednostňujete varenie z mäsa alebo kostí, dôležité je, aby vaša voľba zahŕňala práve kosti.

vývar
Ak chcete schudnúť, vyskúšajte diétu s vývarom. Tuky sa rozpustiaFoto: depositphotos.com

Prečo sú kosti tak dôležité?

Zahrnutím kostí do prípravy získate vývar bohatý na kolagén, ktorý je esenciálny pre udržanie elasticity pokožky, boj proti predčasnému starnutiu a vzniku vrások. Navyše, strata váhy spojená s touto diétou neprinesie riziko vzniku strií vďaka zachovaniu elasticity kože. Kolagén pozitívne ovplyvňuje aj vaše kĺby.

Varenie vývaru

Na prípravu môžete použiť tlakový hrniec, v ktorom bude pokrm hotový za približne hodinu a pol, alebo sa môžete rozhodnúť pre tradičnú metódu varenia, ktorá môže trvať až štyri hodiny. Do vývaru okrem mäsa a kostí pridajte aj zeleninu ako mrkva, cibuľa, zeler, rajčinový pretlak, a niekoľko korenín vrátane bobkového listu, čierneho korenia, tymiánu, nastrúhaného zázvoru a citrónovej šťavy. Zalejte vodou tak, aby boli všetky ingrediencie ponorené. Tri porcie tohto vývaru obsahujú len 84 kalórií, čo vám umožňuje konzumovať ho v prakticky neobmedzenom množstve bez obáv z priberania.

reklama:
Bezplatný email raz týždenne s novinkami zo Zivotsdetmi.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov

Najčítanejšie za 24 hodín

Autor Dátum 27. marca 2024

Som milovníčka dobrých rád a nápadov. Svojimi článkami už roky prispievam redakcii a pomáham ľuďom uľahčiť si každodenný život.

K téme

Zivotsdetmi.sk
Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.